Joggers

Heb je de Start to Run cursus tot een goed einde gebracht en wil je verder blijven lopen in groep?
Heeft de loopmicrobe jou ook te pakken?
Loop je al jaren je vertrouwde blokjes en ben je op zoek naar wat sportief gezelschap?

Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres: binnen onze club is er niet alleen plaats voor competitieve atletiek, ook recreatieve lopers zijn meer dan welkom!! Het ledenaantal van onze jogclub is de laatste jaren sterk gestegen, ondertussen hebben we al meer dan 100 joggers in het ledenbestand van SGOLA.

Onze joggers kunnen steeds terecht voor hun wekelijkse trainingen in het Sint-Gabriëlpark elke dinsdag en donderdag van 19u30 tot 21u00  en op zondag tussen 10u en 11u15. Interesse in trainingen met begeleiding dan kan je kiezen uit het volgende aanbod.

Keep on Running Gezondheidsjoggers

Op dinsdag en donderdag om 19u50 is het motto ‘joggen is gezond’ waaraan alle joggers kunnen deelnemen. Je kan rustig je rondjes lopen in het park of deelnemen aan de meer doelgerichte training.

Tijdens de doelgerichte trainingen besteden we specifieke aandacht naar het soepeler lopen en het ontwikkelen van een sneller, gelijkmatiger tempo door interval- of tempotraining. Tevens wordt er gewerkt aan blessurepreventie.

voorbereiding 10 miles

Voor onze Gezondheidsjoggers starten we eind januari met de voorbereiding van de 10 miles in Antwerpen. Het doel is in staat te zijn om de 10 miles aan één stuk te joggen zonder wandelen. De tijd is onbelangrijk. De aandacht gaat naar de duurloop die wordt opgedreven van 50 min tot anderhalf uur en interval- of tempotrainingen. Om dit aan te kunnen moet je 50 min kunnen lopen zonder in ademnood te komen, reeds een drietal maanden een wekelijks trainingsvolume hebben van 25 km en drie maal per week willen trainen. Inschrijven is noodzakelijk.

De begeleiding Keep on Running Gezondheidsjoggers gebeurt door Paul.

 

Keep on Running Gevorderden

De trainingen voor onze gevorderde joggers zorgen ervoor dat je conditie op peil blijft en bereiden je voor op enkele geselecteerde wedstrijden. De trainingen omvatten zowel duurlopen als tempotrainingen.
De tempotrainingen vinden plaats op dinsdag om 19u30 in het Sint-Gabriëlpark.
De duurlopen op donderdag  vertrekken om 20u in het Sint-Gabriëlpark, hebben een afwisselend parcours en verkennen de omgeving van Boechout.
Op zondagochtend om 10u start de duurloop aan het Sint-Gabrielcollege.
De begeleiding Keep on Running Gevorderden gebeurt door Dirk.

Start to Run

Regelmatig is er een reeks Start to Run ‘Joggen voor beginners’ en ‘Joggen voor gevorderden’ gepland.
Meer info vind je op onze Start to Run website http://www.sgola.be/start-to-run.
Als lid van SGOLA kan je gratis deelnemen aan deze reeks. Inschrijven bij Paul of Philip is wel noodzakelijk.

 

Uren van de begeleide trainingen

  Dinsdag Donderdag Zondag begeleiding
Keep on Running Gezondheidsjoggers 19u50 19u50   Paul
Keep on Running Gevorderden 19u30 20u 10u Dirk

Om de begeleiders de mogelijkheid te geven je op te volgen is het wenselijk aan te geven met welke groep je wenst te trainen. Je kan dit gewoon melden aan Paul of Dirk. Wens je te veranderen van groep dan kan dit natuurlijk maar best in overleg met je begeleider.Praktische afspraken

Wees op tijd bij de begeleide trainingen.